Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Wat ben je kwijt? Verliesbegeleiding voor professionals

Een themadag voor CAM therapeuten

die cliënten willen ondersteunen als verborgen rouw zichtbaar wordt of als zij aangeven vast te zitten in hun proces.

Er zijn vele vormen van verlies. Rouwen is het noodzakelijke antwoord op een verlieservaring en is een dynamisch proces van heen en weer slingeren tussen verlies en herstel. Dat is een individuele weg met zijn eigen tijd en tempo. Rouw wordt op den duur minder zichtbaar en kan weer gereactiveerd worden door nieuwe verlies- en geluks- ervaringen.

Cliënten zijn gebaat met hulpverleners die de moed hebben om liefdevol te durven doen wat nodig is.

Verliesbegeleiding kun je beschouwen als een zoekproces naar de ingang zodat je het proces in beweging kunt brengen.

Het zien van rouw bij anderen kan je raken in je professionele hart. Van jou wordt gevraagd of je bereid bent om je levenservaringen te onderzoeken en te verkennen hoe ver jij wilt gaan in je begeleiding.

Programma:

Aan de hand van een model uit de Verlieskunde bespreken we de theorie.  Je leert een impact-coping-support analyse maken. De theorie koppelen we aan een expressieve werkvorm, reflectie en gesprek
Impact: over de grenzen van normale en complexe rouw
Coping: hoe gaat iemand om met zijn verlies
Support: hoe ziet het netwerk eruit en is deze adequaat

Na deze dag heb je verdiepend inzicht in de gevolgen van een verlies en de duur van een rouwproces. Je hebt handvatten hoe je de (verborgen) rouw van meerdere kanten kunt begeleiden en hoe jouw levenservaring daarin dienend kan zijn.

University College Utrecht (UCU)
Locke F
Campusplein 15
3584 ED UTRECHT

Aanmelden en informatie: Cam Instituut