Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Training verliesbegeleiding

In iedere levensloop komen verlies en afscheid voor; dat hoort bij leven. 

Denk hierbij verder dan verlies van partner door overlijden. Een rouwproces kan ook op gang gebracht worden door werkverlies, verbroken liefdesrelaties, een verhuizing, acceptatie van onvervulde idealen, de overgang naar andere levensfase.   

Rouw is een natuurlijke, noodzakelijke reactie om het verlies te kunnen integreren in het verdere levensverhaal. De impact van een verlies kan iemand tot in zijn kern raken en nog lang invloed hebben op zijn functioneren, zelfbeeld en wereldbeeld. Soms gaat de rouw ondergronds om later via andere wegen tevoorschijn te komen.

Toepassing en meerwaarde

Verliesbegeleiding vergt moed. Het zien van rouw van anderen kan je professionele hart raken. Cliënten zijn gebaat bij betrokken professionals die rouw kunnen normaliseren, overzicht behouden en meebewegen tussen de dynamiek van emoties verwerking en actief herstel naar buiten.

Werkwijze

We bespreken praktijkgerichte casuïstiek en hoe je methodisch de veerkracht van de cliënt kunt aanboren. Met aandacht voor de verdieping van je persoonlijke levens-en werkervaring rond verlies, rouw en herstel.

Doel
De nieuwste ontwikkelingen zullen we bespreekbaar maken. Je gaat een inschatting maken wat verlies met je cliënt doet en op welk gebied je zijn herstelproces kunt faciliteren. Onderdeel van deze bijscholing is het geven van rouweducatie aan de hand van aangereikte modellen.

Voor wie

De bijscholing is geschikt zowel voor therapeuten en coaches die kennis willen maken met verliesbegeleiding en hun kennis en vaardigheden willen opfrissen of professionaliseren.

De driedaagse training wordt aangeboden via het BiVT waardoor hij SRNO geaccrediteerd is voor diverse beroepsverenigingen. Meer informatie en aanmelden kun je hier