Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

3-daagse Training verliesbegeleiding BivT

In iedere levensloop komen verlies en afscheid voor; dat hoort bij leven. 

Denk hierbij verder dan verlies van dierbaren door overlijden. Een rouwproces kan ook op gang gebracht worden door werkverlies, verbroken liefdesrelaties, een verhuizing, onvervulde idealen, de overgang naar andere levensfase.   

Veel ontwikkelingsvragen hebben een verlieservaring ten grondslag. Rouw is een natuurlijke, noodzakelijke reactie om het verlies te kunnen integreren in het verdere levensverhaal. De impact van een verlies kan iemand tot in zijn KERN raken en nog lang invloed hebben op zijn functioneren, zelfbeeld en wereldbeeld. Soms is de rouw ondergronds gegaan en komt hij via andere wegen tevoorschijn. 

Toepassing en meerwaarde

Verliesbegeleiding vergt moed. Het zien van rouw van anderen kan je professionele hart raken. Cliënten zijn gebaat bij betrokken professionals die rouw kunnen normaliseren, overzicht behouden en meebewegen tussen de dynamiek van emoties verwerking en actief herstel naar buiten.

Werkwijze

Naast de theoretische nieuwste ontwikkelingen bespreken we praktijkgerichte casuïstiek. Je leert 

  • een coping-support analyse te maken.
  • de impact van een verlies en complexe rouw in te schatten
  • hoe je de dynamiek in beweging kunt brengen
  • hoe je methodisch de veerkracht en het herstelproces kunt faciliteren

Doel
  Na de training ben je in staat om vanuit je  persoonlijke levens-en werkervaring rond verlies, rouw en herstel je te bewegen tussen preventie en interventie. En kun je op maat rouweducatie geven als onderdeel van je begeleiding.

Voor wie

De training is geschikt voor therapeuten, coaches en zorgprofessionals. Deze 3-daagse training wordt niet meer in deze vorm geven! Wel kun je altijd een verzoek doen voor een thema.

Er loopt nog een SRNO accreditatie via het BivT