Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Over Brucka

Brucka, praktijk voor levensvragen is in 2000 opgericht door Noor Verheul. 

Iedere dag kun je opnieuw beginnen. 

Levensvragen komen tevoorschijn wanneer er iets wezenlijks verandert in je leven, veelal ingezet door een verlieservaring. Antwoorden liggen in je levensverhaal, de relatie met je omgeving en de bewustwording van de manier waarop je in het leven staat. 

Levenskunst is het ontwikkelen van je persoonlijke levenshouding. Is vertrouwd raken met kracht en kwetsbaarheid. Met uiteindelijk veerkracht en vertrouwen als belangrijke ingrediënten voor stabiliteit en zinvol (samen-) leven. 

Het begeleiden van anderen met hun levensvragen, is een dankbaar onderdeel binnen het vak van coaching en therapie. Noor heeft zich gespecialiseerd in het geven van trainingen rond communicatie en verliesbegeleiding. Zodat je met meer vertrouwen doet wat nodig is om de veerkracht te herstellen bij anderen.  

Over Noor Verheul

Noor is transitiecoach, zingevingstherapeut, rouwbegeleider & trainer en heeft ruime ervaring in het begeleiden van mensen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Haar kennis, werk- en levenservaring bevindt zich tussen coaching - psychosociale - geestelijke ondersteuning waardoor zij kan putten uit verschillende methodieken.

Haar werkwijze is niet-oordelend en intuitief afgestemd en zal je zelfhelend vermogen en je creatieve denken te stimuleren. Om jou als mens (organisatie) tot zijn recht te laten komen. Dat reikt verder dan het versterken van je ik-kracht; het is als voedsel voor je ziel.

Als trainer, docent en supervisor was zij lang betrokken bij psychosociale opleidingen. Als nazorgconsulent werkte zij voor diverse uitvaartorganisaties. Zij werkt regelmatig met collega's en heeft een langdurig samenwerkingsverbanden voor:

 • 3-daagse SRNO geaccrediteerde 3-daagse bijscholing Verliesbegeleiding, bij het Bijscholing Instituut voor Therapeuten. Zie: BivT.nl 
 • 2-daagse KNOV geaccrediteerde training 'Verlieskunde in de Verloskundige Praktijk'. Zie: Rouwrondomgeboorte.nl
 • 5-daagse Module Verlies & Rouw voor de Academie voor Coaching & Counselling. Zie ACC.nl
 • Stembevrijding: Mag ik stralen; voor particulieren; Zie: coachjestem.nl 
 • Stembevrijding: Van zucht tot zin(g) binnen coaching en therapie. Zie BivT.nl

Meer informatie over haar werkervaring en opleidingen is te vinden op het LinkedIn-account. 

Brucka werkt voor zakelijke opdrachtgevers en particulieren. De particuliere begeleiding wordt (deels) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Klik hier voor meer informatie.

Registraties en Lidmaatschappen

 • NVPA: Nederlands Verbond voor gespecialiseerde Psychosociaal therapeuten (www.nvpa.org)
 • LSV: Landelijksteunpunt Verlies, gecertificeerd rouw- en verliesbegeleider code 3, (www.steunbijverlies.nl)
 • CRKBO: Centraal Register Kort Beroepsonderwijs, zelfstandig werkend docent (www.crkbo.nl)
 • RBCZ: Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (www.rbcz.nu)
 • SCAG: Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen (www.scag.nl)
 • KIWA: stichting Keurmerk in de Zorg (www.mijnkeurmerk.nl)
 • Staat ingeschreven bij Kamer van Koophandel

Wat  zeggen anderen over Noor

"De bijscholing Verliesbegeleiding geeft me zowel meer theoretische kennis als concrete handvatten om als begeleider zicht te krijgen op de plek van verlies in de begeleiding. Ik krijg meer wetenschappelijke inzicht over het werken met het verlies en rouw, meer inzicht op mijn eigen rouwgedrag, ik leer de impact van verlies beter inschatten. De confrontatie helpt me in kaart te brengen waar ik NU sta in mijn leven en hoe zich dat verhoud tot waar ik heen wil. De training is uniek en bruikbaar voor iedereen die door zijn werk en privé nog meer wil weten. Noor, wat fijn dat u zonder oordeel bent, dat geeft mij zowel ruimte, u gebruikt geen moeilijke woorden, maar u bent oprecht belangstellend, warm persoon met een betrokken uitstraling". Drs. Grazyna Lesniak,Orthopedagoog Psycholoog EMDR Master Praktitioner

Noor weet hoe ze de samenhang in een team kan bevorderen en de vertrouwelijkheid kan waarborgen. Ik heb een geweldige cursus bij Noor gehad." 

Ik vind Noor een warme, deskundige en inspirerende begeleider. Zij is oprecht en integer, boeiend en verrassend."

" Noor kan mensen die zijn vast gelopen en waarbij het leven stagneert, vaak met enkele goed gekozen woorden zodanig raken dat ze de moed vinden om in beweging te komen en verder te gaan."