Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

De module Rouw en Verlies  

Iedereen maakt verlieservaringen in zijn leven mee. Rouw is een normaal en universeel antwoord op verlies. Rouw is namelijk de keerzijde van liefde en heeft dus vele gezichten. Je kunt over alles rouwen waaraan je gehecht bent.

Een ingrijpende verlieservaring laat zijn sporen achter.

Het omgaan met rouw gaat gepaard met ongemak, onbegrip en schaamte. Niemand ziet aan de buitenkant dat er een ingrijpende en vaak vermoeiende transitie plaats vindt. De omgeving voelt zich vaak machteloos en trekt zich op den duur terug. Rouw gaat veelal ondergronds of komt weer naar boven als een nieuw verlies of nieuwe verandering zich aandient. Rouw komt dus vaker in je praktijkkamer voor, dan je aanvankelijk denkt.

Hoe fijn is het als cliënten bij jou een plaats vinden waar rouw genormaliseerd wordt. Waar ruimte is voor de kluwen aan gedachten en emoties. Waar ze kunnen leren rouwen én gestimuleerd worden tot het nemen van nieuwe stappen. Waar ze de weg van hun hart mogen inslaan.

Het doel van de module

Aandacht voor de rouw van cliënten is verdiepend en waardevol binnen een coachingsproces.

Je ontwikkelt specifieke vaardigheden – tussen presentie en interventie – die bij verlies- en transitiecoaching horen. Zodat je met meer vertrouwen een veilig klimaat kunt creëren waar de pijn van het verlies geuit kan worden en ruimte gecreëerd wordt voor het herstel van de veerkracht.

Voor wie is de module bedoeld?

Voor (beginnende) coaches/counsellors die behoefte hebben aan verdieping en verder-reikende handvatten om het proces van verlies-rouw-transitie te begeleiden. De module is een verdiepende aanvulling op vele specialismen in het grote werkveld van coaching, counseling en mensbegeleiding.
 
Inhoud programma

  1. Rouwen is normaal, maar waar begin je.
  2. Verder na de crisis van verlies.
  3. Is het nu nog niet over…
  4. De schaduw van rouw.
  5. Van wond naar ‘heilige grond’.

Meer informatie vind je op de website van de Academie voor Coaching & Counselling