Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

De 5-daagse module Rouw en Verlies - ACC  

Iedereen maakt verlieservaringen in zijn leven mee. Rouw is een normaal en universeel antwoord op verlies. Rouw is de keerzijde van liefde en heeft dus vele gezichten. Je kunt over alles rouwen waaraan je gehecht bent.

Een ingrijpende verlieservaring laat zijn sporen achter.

Het omgaan met rouw gaat gepaard met ongemak, onbegrip en schaamte. Niemand ziet aan de buitenkant dat er een ingrijpende en vaak vermoeiende transitie plaats vindt. De omgeving voelt zich vaak machteloos en trekt zich op den duur terug. Rouw gaat veelal ondergronds of komt weer naar boven als een nieuw verlies of nieuwe verandering zich aandient. Rouw komt dus vaker in je coaching voor, dan je aanvankelijk denkt.

Aandacht voor de rouw van cliënten  is verdiepend en waardevol binnen een coachingstraject.

Clienten zijn gebaat met coaches die

  • rouwprocessen kunnen uitleggen en normaliseren
  • ordening brengen in de kluwen aan gedachten en emoties.
  • cliënten leren rouwen én stimuleren tot het nemen van nieuwe stappen.

Het doel van de module

  • Je ontwikkelt specifieke vaardigheden die bij verlies- en transitiecoaching horen.
  • Je krijgt meer bewustzijn over je persoonlijke strategieën in het omgaan met verlies.

Zodat je met meer vertrouwen een veilig klimaat kunt creëren waar de pijn van het verlies geuit kan worden en ruimte gecreëerd wordt voor het herstel van de veerkracht.

Voor wie is de module bedoeld?

De 5-daags module is geschikt voor (beginnende) coaches/counsellors die behoefte hebben aan kennis, inzicht en methodiek om het proces van verlies-rouw-transitie te begeleiden. De module is een goede basis en een verdiepende aanvulling op vele specialismen in het grote werkveld van coaching, counseling en mensbegeleiding.
 
Inhoud programma

  1. Rouwen is normaal, maar waar begin je.
  2. Verder na de crisis van verlies.
  3. Is het nu nog niet over…
  4. De schaduw van rouw.
  5. Van wond naar ‘heilige grond’.

Meer informatie vind je op de website van de Academie voor Coaching & Counselling