Verlies en veerkracht

glass-ball-739527_1920

Rouw is liefde die zijn adres zoek is geraakt

Wanneer een verlies je raakt, staat je levensverhaal op de kop. Dat is bijna altijd stressvol omdat draagkracht en draaglast uit balans dreigt te gaan. Vanzelfsprekende zekerheden staan op losse schroeven. Je moet op zoek naar nieuw evenwicht.

Je kunt over alles rouwen. Om het overlijden van een dierbare, een echtscheiding, afscheid van een vriendschap, een verhuizing, verlies van idealen. Des te groter je verbondenheid was, des te intenser de impact op je leven.

Van verwonding naar verwondering naar veerkracht

Een rouwproces doe je al denkend, voelend en handelend en betekenis gevend. Veelal baant het verlies op deze manier zijn eigen weg. Toch is het niet altijd een eenvoudige opgave hier mee om te gaan. Gevoelens als booscheid, verdriet, onveiligheid, zinloosheid kunnen langdurig je reisgenoot zijn.  De  impact ervan kan een behoorlijke wissel trekken op je mentale en fysieke uithoudingsvermogen. Dat beinvloedt weer het contact met je omgeving.

Het is raadzaam om hulp te zoeken wanneer

  • het verlies moeilijk blijft om te dragen
  • veranderingen te lang op zich laten wachten
  • je nieuwe keuzes moet maken
  • je energiebalans niet op peil komt

Vrijmaken – Verbinden – Verdiepen

De begeleiding van Brucka sluit aan bij waar jij bent. Wat is nu nodig? Waar stagneert het, waar ligt je verlangen? Daarvoor heb ik diverse werkvormen in huis zodat je begeleiding op maat krijgt.

Je zult merken dat je dichterbij jezelf bent gekomen. Veerkrachtiger en energieker. Dat kwetsbaarheid én kracht hand in hand gaan. Dat je met meer vertrouwen grip op je leven hebt hervonden.

Leven met verlies, het zal je vast nog raken, soms is missen een gevoel van dankbaarheid

Wil je meer informatie of een kennismakingsgesprek, neem contact op