Over Noor

2014 kaartje-brucka2                  Vrijmaken – Verbinden – Verdiepen

Ik ben geboren in 1953 in Zeist als jongste dochter in een kappersgezin met twee werkende ouders. Na de HAVO ben ik verpleegkundige geworden. Al snel werd ik geraakt door wat mensen motiveert, verbindt of juist onmachtig maakt. In de periode dat ik volop moeder van twee zonen was, heb ik het roer omgegooid. Ik ben gaan studeren en volg nog altijd bijscholingen.

Sinds 1997 ben ik werkzaam en vanaf 2000  in mijn eigen bedrijf Brucka, praktijk voor levensvragen & levenskunst. Als zingevingstherapeut & trainer, met specialisatie verlies en rouw,  begeleid ik mensen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Toegewijd en flexibel, met de kunst van vragenstellen, noemt men mij een inspirator die tot denken aanzet en in staat is om een proces in beweging te brengen.

Ieder heeft iets uit te zoeken in zijn of haar leven

Ook ik maakte ingrijpende levensgebeurtenissen mee waardoor ik gedwongen werd om na te denken over mijzelf en het leven dat ik leidde.

Terugblikkend op mijn ontwikkeling was het toelaten van anderen in mijn innerlijk leven het meest effectief en leidde tot verandering naar meer vrijheid. Dat vroeg en vraagt moed om mij kwetsbaar open te stellen en de lef om weer naar buiten toe te treden. Daarom ontroert het mij telkens weer om te ontdekken welke om vitale levensstroom in mensen schuilt.

De missie van Brucka

Op basis van gelijkwaardigheid en met ‘ de wil tot begrijpen’ een bijdrage leveren aan het tot bloei komen van heel de mens.

Mijn methodiek is intuïtief afgestemd en gericht op ontmoeting. In dat contact word je creatieve denken gevoed, als noodzakelijke basis voor bezieling in werk en leven.

Mijn wervormen zijn veelzijdig gebaseerd op de HBO-opleidingen Psychosociale hulpverlening en Levensbeschouwing & kunst & kultuur, en post-HBO Rouwbegeleiding. De diverse nascholingen zorgen ervoor dat ik kan putten uit een scala aan werkvormen. Denk hierbij aan biografische benadering, NLP, train de trainer, familie opstellingen, focusing,  klank en stembevrijding, mindfulness.

Ik begeleid je graag een stap verder, voor contact.

Ter bemoediging een lied: Mens durf te leven