Klankverhaal: Zeehondenhuid, zielenhuid

robbe-556400_1920Soms heb je het gevoel dat je van jezelf bent afgedwaald…Laat je steunen door een verhaal

10 SEPTEMBER workshop Geluk inspiratiefestival 033 2017

7 OKTOBER  “Zeehondenhuid, zielenhuid” uit het boek: “De ontembare vrouw” van Clarissa Pinkola Estés.

Het  sprookje “Zeehondenhuid, zielenhuid” vertelt het  verhaal van een jonge vrouw – zo is het in dit verhaal, maar het kan ook een man zijn – die door onwetendheid, naïviteit, onbewust-zijn of noem het ‘het lot’ een levensbepalende keuze maakt. Een verbintenis aangaat waardoor ze afdwaalt van haar wezen dat zij oorspronkelijk is. Op den duur droogt haar ziel uit.

Een prachtige metafoor zoals ons levenspad kan verlopen…

Na de eerste gloed van de eigen keuzes, ontstaan de barstjes en scheurtjes in ons geluk. Door de dagelijkse sleur of stress of het ‘in de lucht houden van alle ballen’ verschrompelt de glans van het leven. Uiterlijk is er wellicht wel de succesvolle carrière maar innerlijk wordt de voldoening ervan niet ervaren. Het leven lijkt dan niet de uitkomst te zijn geworden van wie we werkelijk (willen) zijn.

én over het terugvinden van de weg…

Lange tijd niet in staat om de drempels te nemen, hervindt de vrouw uiteindelijk met behulp van haar geesteskind, de moed en kracht om naar binnen te keren en bij zichzelf te bepalen hoe zij weer in verbinding kan komen met haar oorspronkelijke ziel. Gehoor kan geven aan het verlangen van haar wezen.

Wat is jouw ervaring over het terugkeren naar je oorspronkelijk zelf?

Je bent welkom op deze dag van persoonlijke ontwikkeling over jouw ‘zielenhuidreis‘ door je leven. Onder inspirerende klankverhalen vind je meer achtergrondinformatie.

Nadere informatie

  • Waar:Basisschool de Biezen, Kraailandhof 1,3828 JN Hoogland / Amersfoort
  • Tarief: €75,00 (incl. BTW) en incl. thee, koffie, readerInspiratieverhaal lunch
  • Voor de lunch vragen we elke deelnemer om iets aan eten mee te nemen voor  2 – 3 personenom gezamenlijk ook hierin uit te wisselen
  • Je kunt je aanmelden bij welkom@corriederks.nl
  • Als je nog vragen hebt stel ze gerust.
  • Na overmaking van het bedrag is je aanmelding definitief

“Ik kan hier zonder gêne vrijuit spreken over alles wat me bezighoudt.”